top of page

Skupna izložba slika i skulptura BOJE KARNEVALA

Više o izlagačima

povratak na pretnodnu stranicu

Yasna Skorup Krneta

        Crteži, ulja, grafike, asemblaži, instalacije, objekti i brojni projekti otkrivaju Yasnu Skorup Krneta kao radoznalu umjetnicu. Njezin višegodišnji intelektualni i umjetnički angažman obuhvaća bavljenje organizacijom izložbi, prezentacijom i realizacijom projekata, predlaganje različitih kulturnih manifestacija te rad u mirovnim i ženskim organizacijama.

        Od 1995.-2005. radi u svojevrsnoj “monaškoj” izolaciji i meditaciji u blizini Rovinja u Istri gdje nastaju opusi „Histria poetica“, „Antejski dodir Istre“, „Saga o Istri“ i „Ditiramb zemlje“.

        U nastavku svoga rada 2007.  pokrenula je multimedijalni projekt „7+7=ONA“ koji ukazuje na sve profile kreativnog rada žena. U tom smislu organizirane su do sada izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu.

2008. nastaje ciklus „Panta rei“ koji obuhvaća kolažirane i oslikane objekte (ženske noge).

        Ambijentalne instalacije „U krilu majke Kastva“ i „Neptun u krilu carskog vrta“ nastale su 2010. i 2011. godine, a postavljene su u eksterijeru.

        Njezin najnoviji projekt 2013./2014. „Sto lica kravata/Stolica kravata“ obuhvaća djela nastala na temu kravate.

        2018. godine u povodu 50 godina rada upriličene su izložbe u riječkim galerijama „Kortil“ i „Juraj Klović“ te Dani otvorenih vrata u autoričinom vrtnom atelijeru „Yasnasan“.

 

        „Ideje se skrivaju u našem svakodnevnom okruženju samo ih treba prepoznati.“, Yasna Skorup Krneta

Claudio Frank

        

 

        „Vjeran slikarstvu, uljenim bojama na platnu, vjeran ekspresiji i boji, vjeran glazbi i velikim gala-priredbama, Frank će rado zalutati u svoja lirska snoviđenja o krajoliku iz kojega je potekao i kojemu se nakon svega vraćao. Taj emotivni uzus slikareve vedute, zaključimo, ostat će zaštitnim znakom i onom osobitom vrstom slike koja ukrašava intimne kutke kolekcionarskih „soba“.

        Nataša Lah, Berislav Valušek, Monografija „Claudio Frank“,2001.

        O njegovom radu pisali  su mnogi likovni kritičari, a najčešće: Berislav Valušek, Nataša Šegota-Lah, Vanda Ekl, Milan Zinaić, i Ervin Dubrović

povratak na pretnodnu stranicu

Darija Stipanić

www.darijastipanic.weebly.com

Loredana Bradaschia

https://www.facebook.com/LoredanaBradaschiaArt/

Neva Pizzul

        Umjetnica i dalje istražuje, experimentira, te se igra sa različitim kombinacijama elemenata, medija i materijala. Tako nastaju i njene apstraktno-asocijativne skulpture rađene u suvremenim materijalima (forex, plexiglas i inox, te slike u multidisciplinarnoj tehnici (digitalno i kompjutersko slikarstvo).

 

        „Ono što čini konstantu slikarstva Neve Pizzul je boja, slojevita i nenametljiva, boja koja se iz temeljne osnove budi i nadograđuje prelazeći i oblikujući motiv. Njezinom razradom i nijansiranjem dobiveno je jedinstvo svih površina koje se pretaču u nagoviještenu strukturu“.

Jasna Rodin, mr.sc., iz kataloga Neva Pizzul „Sanjarenja“, Malinska, 2015.

povratak na pretnodnu stranicu

Željko Čurčić

https://zcurcicart.wixsite.com/mysite

Gordana Lenić

Facebook: Gordana Lenić

Branko Pizzul

        „Branko Pizzul spada u red onih slikara koji viđeno, dakle fizički postojeće u stvarnom opipljivom svijetu, kroz filter vlastite percepcije, odnosno sprege viđenog i doživljenog transponira u neku drugu stvarnost.  ...

          ... No, ono što ga izdvaja jest izvanredna ravnoteža koju postiže i održava između predmetog i apstraktnog, ona tanka, a opet jasna i čvrsta granica koja istovremeno odvaja i povezuje."

Gordana Trajković, iz kataloga Branko Pizzul „Građenje Krajolika“, Fažana, 2008.

povratak na pretnodnu stranicu

Snježana Boyd  - Žana

https://zanaboydart.wixsite.com/mysite

Emanuela Lazarić

        "Oduvijek me zanimala kreativnost, čovjekov poriv da iz ničega stvori nešto, ili da nešto staro, oronulo učini lijepim i posebnim, da udahne neko novo svjetlo... bila to pjesma, ili komad neuglednog namještaja koji se pretvori u unikatnu komodu "s dušom", stari komad odjeće koji postane dio scenske kostimografije, razni odbačeni metalni predmeti koji zajedno postaju instalacija u obliku gitare.

        Najvažniji od svega je taj "proces" koji nadahnjuje i djetinja radost koju osjećam dok stvaram, trenutak kada vrijeme zastane i potpuno sam obuzeta time što radim, tada se osjećam najbliže stvaralačkoj snazi Univerzuma.. mislim da je to poanta svega. "  Emanuela Lazarić

Facebook: Emanuela Lazarić

povratak na pretnodnu stranicu

​​​

Nensi Benazić

        „Odrasla u Marišću, malom mjestu u Istri, odmalena sam s divljenjem  promatrala figure životinja s kojima sam se susretala  i prenosila njihove oblike na papir olovkom ili kemijskom. Motiv iz djetinjstva, osnažen odvažnim korištenjem boja zadržala sam i danas u svom stvaralaštvu.

        Dok stvaram, igram se bojama i linijama. To me veseli. Tako prenosim svoju radost i živost na platno. Odaberem nadahnjujući motiv iz životinjskog svijeta u kojemu ću svu tu energiju isprepletenih linija i oblika objediniti u zanimljivu cjelinu. Ponekad  udohvatim i nekog mekani materijala poput žice i ispreplićem ju sve dok ne poprimi formu koju sam si zadala. Tako su nastale i moje male skulpture od bakrene žice.

        Za sada me ne inspiriraju ljudski ili apstraktni motivi, ali volim koristiti apstrakciju kao pomagalo u strukturi figurativnog motiva. Inspiraciju pronalazim sama, u svojim vlastitim interesima i promatranjima, nikada nisam gledala "što drugi rade". Ne tražim inspiraciju u  tuđem stvaralaštvu, ali me može potaknuti da počnem stvarati nešto svoje,  na meni svojstven način. “      Nensi Benazić

Facebook: Nensi Benazić

povratak na pretnodnu stranicu

Željka Lipovac Lokmer

        Umjetnica izrađuje slike suhim, vodenim i uljenim pastelom. Motivi su joj:  goransko cvijeće i endemi Samarskih i Bijelih stjena, cvijeće i pejsaži u nestajanju, muzejski izlošci dopunjeni bokorima cvijeća te uporabna grnčarija iz konobe rodne kuće - interijeri iz vremena predaka.

        2017. godine, uključivši se na tečaj kreativnog pisanja Tinta 910, oblikovala je i dovršila svoju prvu knjigu „Pjesme u pjesmi“. Sadržaj te zbirke bio je zapažen i na natječaju za književnu nagradu godine Novog lista „Gorančica“ 2017., gdje je istaknuto kako „ovaj književni debi Željke Lokmer uspješno izražava dio njenog emocionalnog i duhovnog svijeta pretočenog u samosvojan pjesnički izraz“.

povratak na pretnodnu stranicu

bottom of page