NAJAVA

24.3.-18.4.2021.

 

 

 

Izložba slika

Snježane Boyd Žane

 

OTISCI POSTOJANJA

Nagle promjene koje mjesecima potresaju sve sfere života pojedinaca i suživota na globalnoj razini potakle su me na šira razmišljanja.

 

Otisci našeg postojanja vidljivi su u vremenu. Cjelokupan život  znači da nam je dom svugdje, a ne samo u ovom trenutnom tijelu na zemlji. Možemo razmišljati šire i dalje od usvojenih uvjerenja.  Dio smo ne samo ljudske evolucije već i Svemira koji nam je poslao nove entitete s ciljem prilagodbe jedne3 drugima. Da li su oni stvoreni u laboratoriju ovdje ili tamo daleko gore, to nije važno. Da li su ovdje s ciljem da nam pomognu da ojačamo,

mijenjamo se i napredujemo kao vrsta, prilagođavamo novim energijama, da pronalazimo način prilagodbe jedni drugima, jer dolazili su i prije, dolaziti će još?  To su entiteti iz drugih dimenzija, iz okruženja drugačijih struktura. Mi se borimo da prilagodimo naša, u ovom životu darovana nam tijela bez kojih ovdje ne možemo preživjeti.  A što je s našim umovima i dušama? I oni moraju jednog dana živjeti negdje.  

 

Hoćemo li ponašanje i odnos kakav usvojimo prema sebi, drugima i ovoj planeti prenjeti jednog dana, jedan po jedan, u šire razmjere? Kakav ćemo suživot imati s drugim bićima,  planetama i sadržajim, sada nama nepoznatim?

 

Kakav će jednog dana naš dom, naš Svemir biti, ako sada razmišljamo usko i kratkoročno u želji brzog zadovoljavanja sadašnjice?

 

I u dubini Zemlje i u dubini Svemira nalaze se otisci našeg postojanja.  Hoće li otisci biti otoci preko kojih će naši sljedbenici, korak po korak, preskačući svemirski bezdan ići naprijed ili ožiljci koji mijenjaju harmoniju Svega? Crni bezdan ili kreator – da li je izbor na pojedincu?

Vrijeme na Zemlji pokazalo je da se događaji usmjeravaju i prilagođavaju onoj strani na kojoj djeluje većina, čak i onda kada je ta strana samo nečujno razmišljanje većine, raspršeno u astmosferi ...........  ili raspršeno u prostoru.

Potrebno je vrijeme da se raspršene čestice skupe. Vrijeme skupljanja čestica je nevidljivo. Kada se dogodi momenat skupljanja, djeluju kao laser.

U Svemiru ne postoji prava linija, ništa ne odlazi direktno od nas u beskonačno. Sve se lagano i neprimjetno kreće u krug i  vraća kao bumerang.

Snježana Boyd Žana