24.2.-7.3.2020.

Narodna čitaonica Gradske knjižnice Rijeka                otvorenje/opening

Group Exhibition

 

COMMUNION IN DIVERSITY

Gordana Lenić

Snježana Boyd Žana

Željko Čurčić

 

                                                                                                                Pogledajte OTVORENJE IZLOŽBE / OPENING

O izložbi

 

Po idejama iskazanim u program Udruge njeni pripadnici zastupaju jedinstvene stavove. Različitost njihovog likovnog izraza pokazuje kako se želje ostvaruju na višestruki raznorodan način pridonoseći slojevitošću umjetničkog dosega na hrvatskoj likovnoj sceni.

                                                                             mr.sc. Željko Čurčić

O izlagačima

Gordana Lenić  rođena je u Rijeci. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Odjel likovnih umjetnosti, s temom „Ranko Dokmanović – začudni svijet vedrine“ kod dr.sc.Marijana Vejvode i slikarstvo u klasi Ksenije Mogin, mr.art. Živi i radi u

Opatiji.                  

     Kao profesorica likovne kulture radila je u osnovnim školama, te u  Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci i  LIADO radionici u Rijeci. Bavi se slikarstvom, piše poeziju, kratke priče i priče  za djecu. Članica je riječke književne skupine Tinta 910. Kratke priče objavila je u zbirci „Stvar ravnoteže“.  

     Zanima ju primijenjena umjetnost, dizajn i umjetnička fotografija. Izlagala je na skupnim i žiriranim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.   

Snježana Boyd – Žana  rođena u Zaprešiću, živi u Opatiji gdje završava Opću Gimnaziju i kao poklonica cjeloživotnog učenja obrazuje se u raznim pod- ručjima. Privatna poduzet-nica od 1990.  poslovna savjetnica i trenerica, osnivačica i predsjednica Udruge  “Ex Tempore Volosko”. Vodi Galeriju

-Atelijera Žana- Boyd.

     Aktivno izlaže na skupnim izložbama i humanitarnim akcijama.. Do sada je imala nekoliko samostalnih izložbi u Opatiji, Rijeci i Zagrebu. Njeni radovi nalaze se u većem broju privatnih zbirki u Hrvatskoj i inozemstvu.

      Žana je četvrta generacija samoukih slikara. U svijetu slikarstva od 2016., nakon godinu dana stvaralaštva postavlja prvu samostalnu izložbu u Rijeci, otvara galeriju-atelijer, debitira na Međunarodnom likovnom natječaju “Mandrać” i osvaja 1. nagradu u Općoj skupini.  

Željko Čurčić  rođen je u Zagrebu gdje, nakon završenog studija povijesti umjetnosti i sociologije te postdiplomskog studija iz informacijskih znanosti, radi kao viši stručni savjetnik u LZ "Miroslav Krleža".  

     Slikanjem se bavi od gimnazijskih dana. Od 1985, do sada imao je više samostalnih i skupnih izložbi, sudjelovao je  u radu likovnih kolonija i bio je član likovne zajednice "Zagreb". Slike mu se nalaze u zbirci "Bauer", galeriji umjetnina u Vukovaru i mnogim privatnim zbirkama.

     Vođen urođenom likovnom darovitošću, potiče ga snažan unutarnji poriv da djeluje na likovnom planu. Likovni izričaj mu je u domeni slikarstva, a opus mu je otvoren raznim stilsko-izražajnim načinima likovnoga govora.

 

Ova web stranica koristi osnovne kolačiće za održavanje funkcionalnosti. Korištenjem ovih stranica prihvaćate njihovu upotrebu.

Politika privatnosti i kolačići.

This website uses basic cookies in order to be functional . By using this website you accept their use.

Privacy Policy and cookies.

© 2018 by Snježana Boyd - Žana. Sva prava zadržana.

Udruga "Ex Tempore Volosko"

Sjedište: Opatija, Ul. Andrije Štangera 19      RNO: 0262000  MBR: 0413642   OIB: 36238028291