top of page
03.06.-07.07.2019.
Zajednička izložba slika i fotografija
Željka Čurčića i Davora Hrvoja      
JAZZ vs JAZZ
Otvorenje popraćeno koncertom Zvjezdana i Vedrana Ružića

Joint exhibition paintings & art photographs

Željko Čurčić & Davor Hrvoj

JAZZ vs JAZZ

Opening accompanied by a concert Zvjezdan & Vedran Ružić

 

Audio-vizualni doživljaj jazza u Galeriji –Atelijeru Žana- Boyd u Opatiji (Volosko).

U ponedjeljak, (03.06.19.) je u Galeriji –Atelijeru Žana- Boyd u Voloskom (Opatija) otvorena zajednička izložba slika i umjetničkih fotografija Željka Čurčića i Davora Hrvoja „Jazz vs Jazz“. Izložbu je u ime organizatora otvorila predsjednica Udruge „Ex Tempore Volosko“ Opatija  Snježan Boyd – Žana uz koju su govor održali predsjednik Mjesnog odbora Volosko Odisej Kurelić i sami autori koji su govorili o emocionalnoj snazi jazz glazbe koja ih je motivirala na svaralaštvo.

 

Izložbu je predstavila akademska slikarica Melita Sorola Staničić koja je svoje izlaganje završila je riječima: „Oblik i praznina, zvuk i tišina.....jedno.“

Izborom ovih riječi, Melita Sorola Staničić prodrla je u srž stvaralaštva dvojice autora.

 

Izvođači na slikama i fotografijama, zaustavljeni u pokretu, oživjeli su uz zvukove klavira i kontrabasa Zvjezdana i Vedrana Ružića. Svojom su glazbom ispunili prostor galerije, nježni zvuci melodija širili su se vološćanskom ulicom, a posjetitelji su ih nagradili ogromnim aplauzom.

 

Uz uzvanike, umjetnike, prijatelje i mještane otvorenju su prisutvovali i turisti – prolaznici.

 

Od posjetitelja koji nisu veliki ljubitelji jazz glazbe (jer, kako su nalgasili, istu ne razumiju), saznali smo da ih je ovaj audio-vizualni događaj potaknuo na drugačije doživljavanje te vrste muzike.

 

Ovakvi utisci poticaj su za organiziranje daljnjih sličnih događanja, a autorima i organizatorima dokaz da je ova izložba doživjela uspjeh, približivši publici doživljaj koji oplemenjuje dušu.

 

 

„Čudesno je kako glazba može inspirirati drugog umjetika čija se kreativnost stopi s emocijama izvođača i iz srca klizne kroz ruku“.

Snježana Boyd Žana

Katalog

bottom of page